הרגלי התזונה משפיעים על חלק נכבד מהתהליכים שקורים אצלנו בגוף. לכן במצבים מסוימים ניתן לשפר את המצב הבריאותי שלנו באמצעות שינוי הרגלי התזונה.
אני מאמינה בחשיבות התזונה המאוזנת ואיני ממליצה על הימנעות מוחלטת ממזונות מסוימים (אלא אם יש אינדיקציה מובהקת לכך, כמו רגישות לחלב או גלוטן). במצבים מסוימים נרצה להפחית או להגביר צריכה של מזונות מסוימים על מנת לתמוך בטיפול ולקדם את ריפוי הגוף והנפש.
התאמות התזונה מהוות חלק מהטיפול המותאם אישית ומתחשב בצרכים וברצונות של המטופל, על מנת להקל על השינוי ולאפשר התמדה וריפוי. אין טעם באיסורים שלא ניתן לעמוד בהם או בהוספת מזונות שהמטופל סולד מהם.
התזונה הסינית מייחסת חשיבות למזון עצמו מבחינת טמפרטורה, טעם, צבע והקשר שלו לאיברים הפנימיים והמרידיאנים (ערוצי האנרגיה שזורמים בגוף). היא גם מתייחסת לקושי ממנו סובל המטופל ולשלב החיים שלו מבחינת יכולות העיכול והצרכים האנרגטיים (פעוטות אל מול מבוגרים למשל).